srijeda, 21. veljače 2018.

Duhovni film; POSLJEDNJI DANI U PUSTINJI

Tople preporuke za film u ovo korizmeno vrijeme
LAST DAYS IN THE DESERT
I mi imamo svoju pustinju u kojoj poput Isusa očekujemo Očev glas nade koji nam dođe poput oaze. Bitno je kroz molitvu i post čeznuti i osluškivati. U borbi protiv vjetra i studeni pomaže nam istinska vjera koja nema kapi sumnje i kada kušnje vrebaju. U filmu se Isus susreće sa velikim kušnjama u pustinji... ali on i dalje biva srca darežljiva, ustrajan... ne mijenja se ljubav sveta nikada. Jedini uzor nam treba biti On koji je Put, istina i život.

Film je ispunjen razgovorom Isusa i Sotone koji ga kuša i podmeće mu smicalice. Glavna tema je njegov susret u pustinji sa gorkom sudbinom jedne obitelji, u kojoj im on pruža pomoć, ali se događaju velike zamke zloga kroz smrt i bolest, na kraju filma Isus nadjačava Sotonu i on ga na kraju pustinje napušta. Isus dokazuje da je požrtvavovna ljubav pobijedila i Uskrsnula. Ulogu Isusa i Sotone igra vrhunski glumac Ewan McGregor.


Trebamo biti spremni djelovati na ono što nam je dano kroz kušnje... Trebamo se boriti  da se izvrši Božja volja za nas, a ne volja Sotone.  Slijedimo našeg Isusa, našeg Joshuu i ustrajmo u hodočašću koji vodi u sveto Nebo... pa sve da nas i razapnu boli i tuge Otac će nas osloboditi svih patnji... darujući nam Uskrsnuće.




Nema komentara:

Objavi komentar